Nieuwsbrief april 2020 

De Waggelmannetjes wenst iedereen heel veel sterkte in deze gekke tijd. Wij hopen dat we allemaal gezond blijven en het coronavirus heel gauw over waait! 

De Waggelmannetjes is uit voorzorg tegen het coronavirus drie weken gesloten geweest. Maandag 6 april hebben wij onze deuren weer geopend voor een deel van de zorg. Met de nodige aanpassingen en maatregelen conform het RIVM en de GGD proberen wij er met elkaar voor onze kinderen en ouders een zo normaal mogelijke tijd van te maken. Wel een beetje vreemd zo...…

Graag willen wij u wijzen op het volgende: 

"VWS heeft tijdens de coronacrisis een aantal maatregelen genomen, waaronder het doorbetalen van ‘geplande zorg’, die niet geleverd is vanwege ziekte of door sluiting van zorginstellingen." "Uw zorgverlener mag de geplande zorg blijven declareren, ook als deze nu niet geleverd kan worden. Dit geldt voor alle soorten zorgovereenkomsten." Aldus de SVB. 

De Waggelmannetjes heeft geen recht op alle compensaties zoals genomen door de overheid, zoals arbeidsurenkorting/ NOW, omdat bovenstaande regeling voor ons van kracht is. Later deze maand ontvangt u hierover nog een mail van ons.   

Konijntjes op bezoek

Op 10 maart kwamen de konijntjes van Mandy’s PonyPlezier op bezoek bij de Waggelmannetjes. Het was erg gezellig met Tijgertje op schoot, Herman Junior kroop op de buik en de baby konijntjes lekker heel veel geaaid. De kinderen hebben ervan genoten!

Logeren bij de Waggelmannetjes

Tijdens het logeerweekend maken wij er altijd een extra feestje van. Wij hebben een lange wandeling gemaakt en even genoten van het zonnetje bij het theehuis. Lekker gezwommen, gesnoezeld en natuurlijk ook gewoon gesport in de statafel en de buikligger.

Even voorstellen… Naomi! 

Dag beste ouders/ verzorgers, graag wil ik mij aan jullie voorstellen. Mijn naam is Naomi en ik ben 24 jaar. Ik ben woonachtig in Haarlem. Sinds 1 maart werk ik bij de Waggelmannetjes. Na het afronden van mijn opleiding ben ik begonnen bij Nieuwunicum, een expertise centrum voor mensen met multiple sclerose. Daarna heb ik gewerkt op de afdeling neurologie in het ziekenhuis in Haarlem om mij nog meer te ontwikkelen op mijn verpleegtechnische vaardigheden. Tot ik de vacature zag bij de Waggelmannetjes…. Het leek mij de unieke kans om mij wens met kinderen te werken in vervulling te laten gaan! Ik ben erg blij dat ik deze stap heb genomen en ik hoop u na deze vervelende periode ook persoonlijk te ontmoeten! 

Dag Jade!

Jade heeft een leerzame tijd bij De Waggelmannetjes gehad en vond het ook fijn om voor alle kindjes te zorgen, maar toch merkte zij dat zij graag heel ander werk wil doen. Zij zal daarom heden niet meer als verpleegkundige bij De Waggelmannetjes werken.

Hydrotherapie

Zwembegeleiders Diana en Sandra hebben de afgelopen periode veel met de kinderen in het water geoefend. Het warme water en de leuke zwemoefeningen zorgden voor blije gezichten!

Naar de supermarkt

Bloem, suiker, eieren...…. De kinderen hebben boodschappen gedaan bij de supermarkt, samen lekker pannenkoeken gebakken en stiekem...… een beetje gesnoept van de slagroom! 

Uitjes

Helaas hebben wij door de huidige coronasituatie al onze uitjes moeten annuleren. Geen kermis, strand, ouderavond en ook het KinderBeestFeest dat begin juni zou plaatsvinden in Artis zal dit jaar helaas niet doorgaan. Onze Activiteitendag op 27 juni staat onder voorbehoud wel nog op de planning.

Meisjes met mooie haren

Onze mooie meisjes kunnen zo meedoen met een beauty reclame.....

Activiteiten bij De Waggelmannetjes

Samen knutselen, voelen en spelen met schakelspeelgoed. In de statafel, in de buikligger of lekker rechtop zitten. Wij zorgen ervoor dat het allemaal gebeurt. Voor ieder kind op zijn of haar manier.