Nieuwsbrief mei 2021

Keukenprinsen en -prinsessen

De afgelopen maanden hebben we veel in de keuken gestaan. We worden al echte keukenprinsen en -prinsessen. Met kerst hebben we koekjes gebakken. We hebben gevoeld, geproefd en geroken. En wat roken ze lekker zeg die versgebakken koekjes! Wat ook erg lekker rook waren de versgebakken appelflappen die we met oud en nieuw hadden gebakken. Dat smaakte ook heel anders: suiker, kaneel en appel maken een erg lekkere combinatie. Voor Valentijnsdag hebben we bonbons gemaakt in verschillende smaakjes. Het werd wel een beetje een kliederboel met al die chocolade maar het eindresultaat was erg mooi en lekker! Naast zoete dingen hebben we ons ook gestort op de hartige hapjes: we hebben regenboogpizza’s gebakken. Deze zagen er heel mooi uit en waren ook nog eens erg lekker.

Thema ‘brandweer’

Het Waggelklasje werkte met het thema ‘brandweer’. Hiervoor zijn weer veel knutselwerkjes gemaakt. Het klasje heeft naar filmpjes gekeken over brand en de brandweer. Ze hebben het gehad over de kleding die een brandweerman aan heeft. Er was zelfs een echt brandweermanpak in de klas met een echte helm. Een kindje was wel teleurgesteld dat er geen laarzen bij waren want die heeft een brandweerman natuurlijk ook aan. Helaas mocht er geen echte brandweerauto langs komen in verband met corona. Gelukkig weet het waggelteam ook hoe je brandjes blust. Alle kinderen hebben een brandje geblust en een paar kinderen hebben ook dieren uit bomen gered. De kinderen hebben de brandweerhelm op gehad en de kleren aan gedaan. Zo zagen ze er uit als echte brandweermannen en vrouwen! Het was een leuke afsluiter van het thema.

Nationale voorleesdagen

Van 20 t/m 30 januari waren de Nationale Voorleesdagen. Het boek ‘Coco kan het!’ was het voorleesboek dat daarbij hoorde. Tijdens de lessen van het Waggelklasje hebben de kinderen het boekje over Coco gelezen en zelf een Coco vogeltje geknutseld. Ook met de rest van de kinderen is er aandacht besteed aan de voorleesdagen. Nou houden wij bij de Waggelmannetjes altijd van voorlezen maar tijdens deze dagen hebben we extra vaak een boek erbij gepakt of luisterboeken opgezet. We hebben zelf met de hele groep een gezellige voorleesmiddag gehouden en Coco voorgelezen. De kinderen hebben aandachtig geluisterd en het was erg gezellig.

Wandelen

Wat hebben we de afgelopen periode weer van de buitenlucht genoten. Heel leuk ook met al dat verschillende weer van de afgelopen tijd. Regen, sneeuw, wind maar gelukkig kwam ook regelmatig het zonnetje om de hoek kijken! We genieten altijd erg van een wandeling.

Even voorstellen…

Sorana

Hoi iedereen,

Mijn naam is Sorana Hoogeveen en ik loop sinds begin februari stage bij de Waggelmannetjes. Ik ben een derdejaars HBO-Verpleegkunde student en zal tot begin juli bij de Waggelmannetjes te vinden zijn. Het leek mij ontzettend leuk om hier stage te lopen, omdat ik al voor een langere tijd interesse heb om met kinderen te werken. Niets bleek minder waar! Ik heb het hier erg naar mijn zin en kijk daarom ook zeker uit naar de weken die nog voor mij liggen. Zelf ben ik 20 jaar oud en woon in Alphen aan den Rijn. Naast deze stage houd ik van lezen, koken en wandelen, speel ik cello en ben ik vrijwilliger bij de scouting. Ik kijk er naar uit om jullie allemaal de komende tijd te ontmoeten.

Imke en Melony hebben 30 weken stage gelopen bij de Waggelmannetjes en zijn nu bijna afgestudeerd als HBO verpleegkundigen. Melony blijft nog tot aan de zomer bij de Waggelmannetjes werken en Imke blijft nog een jaartje! Daar zijn wij heel blij mee!

Lois haar 10-weekse stage is voorbij gevolgen. Zij heeft het ontzettend goed gedaan. Tijdens hun laatste stagedag hebben de meiden voor een ontzettend lekkere verrassing gezorgd!

Helaas ook wat minder leuk nieuws… Onze collega Shameen heeft langer de tijd nodig om te herstellen van haar zwangerschap en zal de komende tijd nog niet terugkeren bij de Waggelmannetjes. Wij hopen dat Shameen gauw weer te oude is!

Collega Heleen, die begin maart bij de Waggelmannetjes is gestart, heeft helaas wegens gezondheidsredenen in april haar werkzaamheden bij de Waggelmannetjes moeten neerleggen.

Ook Amber heeft eind april te kennen gegeven te stoppen bij de Waggelmannetjes. De complexiteit van de zorg van onze doelgroep bleek voor Amber mentaal te belastend te zijn.

De veranderingen van de afgelopen tijd zorgen ervoor dat de Waggelmannetjes weer in gesprek gaat met verpleegkundigen/ sollicitanten. Gelukkig hebben we al meerdere sollicitaties binnen gekregen en hebben we al een aantal gesprekken lopen. 

Onze vaste chauffeuse Freuwinie heeft vorige maand afscheid van ons genomen. Zij heeft het stokje overgedragen aan Mathilde. Freuwinie kon het rijden voor de Waggelmannetjes helaas niet meer combineren met de werkzaamheden van haar eigen bedrijfje: ambulante begeleiding voor vluchtelingen. Freuwinie heeft altijd met plezier voor de Waggelmannetjes gereden en zij zegt alle kinderen en ouders met pijn in het hart gedag. 

We mogen weer!

Na een lange lockdown mochten de kindermasseuses en de zwembegeleiders weer komen! En dat hebben we geweten... De kinderen zijn weer heerlijk aan het zwemmen en iedere week zijn de kinderen weer helemaal zen door de ontspannen massages van Elly en Liesbeth!

In de tussentijd hebben de verpleegkundigen ook flink met de kinderen geoefend.

We hebben ook weer heel veel boekjes gelezen, mooie knutsels gemaakt en gezellige spelletjes gespeeld!

De Paashaas kwam ook bij de Waggelmannetjes op bezoek.