Nieuwsbrief december 2020

Werken in de klas

Het klasje van juf Tanja heeft weer erg veel geoefend. Boven, onder, naast, voor.. Alle voorzetsels kwamen aan de orde. De kinderen hebben leren tellen tot 10. Ze hebben verschillende tegenstellingen behandeld: dik-dun, langzaam-snel, mooi-lelijk. Zij zijn nu gestart met de letters van het alfabet…..

Afgelopen periode was het thema "herfst". Er zijn heel veel kastanjes en gekleurde blaadjes gevonden. Er zijn mooie herfsttakken versierd én de kinderen hebben Hollandse groentesoep gemaakt. De papa’s en mama’s mochten de soep thuis lekker proeven.

Komende periode is het thema "Naar de Maan". De kinderen gaan aan de slag met de planeten. Ze gaan leren over astronauten en raketten. Ze hebben een filmpje gekeken over sporten in de ruimte en hoe je kunt drinken als er geen zwaartekracht is. Dat ziet er best wel grappig uit als de belletjes melk zo in de ruimte zweven!

Nieuws van de medewerkers

Onze Shameen is iets eerder dan gepland met zwangerschapsverlof gegaan. Ook Linda, onze vaste kracht in de logeerweekenden, is momenteel aan het genieten van haar zwangerschap. Beide dames zijn in het voorjaar uitgerekend en zullen ons later in het jaar weer komen versterken.

Helaas ook wat minder leuk nieuws... Anastasia zal vanaf deze maand niet meer bij de Waggelmannetjes in dienst zijn. Wegens privéomstandigheden heeft zij ervoor gekozen om de komende periode rust te nemen en meer thuis te zijn. 

Even voorstellen…

Imke

Hoi iedereen,

Mijn naam is Imke Valk en sinds begin september loop ik bij de Waggelmannetjes mijn afstudeerstage van de opleiding HBO-Verpleegkunde. Tot begin april zal ik bij de Waggelmannetjes zijn en hopelijk kan ik jullie in deze tijd ontmoeten. Ik zal mezelf even voorstellen. Ik ben 20 jaar en woon in de mooie stad Alkmaar. Naast stage lopen ben ik in het dagelijkse leven veel te zien bij de voetbalclub Alcmaria Victrix. Hier ben ik trainer en coach van meiden onder 17 jaar en zelf speel ik in Dames 1. Ook ben ik te vinden op de waterscouting en in stad om te shoppen.

In het derde jaar van mijn studie heb ik de minor kind gevolgd. Ik ben erg blij en enthousiast dit ik bij de Waggelmannetjes stage mag lopen. In de komende maanden zal ik alle kindjes leren kennen en ook voor ze gaan zorgen. Hopelijk zal ik jullie allemaal ontmoeten in deze tijd.

Melony

Beste allemaal,

Ik ben Melony, 20 jaar oud en net zoals Imke loop ik bij de Waggelmannetjes mijn afstudeerstage. Ik woon in Duivendrecht en ben het liefst altijd met familie en vrienden. Hiervoor heb ik stage gelopen in de psychiatrie, de thuiszorg en in het ziekenhuis. Op school heb ik de minor kind gedaan omdat ik altijd al met kinderen heb willen werken. Ik vind het heel leuk om al jullie kindjes te leren kennen en ze naast goede zorg een leuke dag te bezorgen.

 

 

 

Alyssa

Hoi ouders/ verzorgers,

Langs deze weg zou ik mij graag kort aan jullie voor willen stellen. Mijn naam is Alyssa, ik woon in Ermelo en eind oktober ben ik gestart met werken bij de Waggelmannetjes.
Hiervoor heb ik een aantal jaar gewerkt in de volwassenzorg voor mensen met EMB. Hier ben ik erachter gekomen dat mijn passie ligt bij de zorg voor kinderen/ volwassenen met deze unieke zorgbehoeften en complexe zorgvraag.
Werken bij de Waggelmannetjes leek mij een geweldige kans om mij verder te ontwikkelen als verpleegkundige en mijn wens om met kinderen te mogen werken in vervulling te laten gaan.
Ik kijk er naar uit om jullie persoonlijk te ontmoeten!

 

Corona

De teststraat bij de Waggelmannetjes is in volle gang. Gelukkig hebben wij sinds het doorvoeren van de huidige maatregelen geen positieve tests gehad. Wij willen iedereen nogmaals attenderen op het coronabeleid van de Waggelmannetjes. Juist nu in de wintermaanden wanneer ook de gewone verkoudheid weer vaker opkomt, willen wij eenieder vragen extra zorgvuldig om te gaan met de maatregelen. Ook als er maar enige twijfel is, horen wij het heel graag. Op deze manier houden wij corona buiten de deur.

 

Doordat alle verpleegkundigen regelmatig uit voorzorg getest worden, kunnen wij bij de Waggelmannetjes met een gerust hart blijven knuffelen!

Ook afgelopen periode zijn wij weer flink bezig geweest met sporten, oefeningen doen en massages.

De verpleegkundigen van de Waggelmannetjes hebben ook weer flink gestudeerd. In oktober heeft de jaarlijkse scholing voor voorbehouden- en risicovolle verpleegtechnische handelingen plaatsgevonden. De Waggelmannetjes is weer een aantal BHV’ers rijker én er is weer geoefend met reanimeren tijdens de jaarlijkse PBLS cursus.

De kinderen én verpleegkundigen zijn afgelopen tijd ontzettend verwend. We hadden namelijk een heleboel jarigen!