Nieuwsbrief februari 2019

Klas van 2019 

Sinds half januari zijn wij begonnen met een schoolklasje voor een aantal kinderen om zich cognitief verder te ontwikkelen. Op dinsdag en donderdag komt Tanja met de schoolboeken naar de praktijk en worden de kindjes in de huiskamer verzameld voor de les. Met behulp van de spraakcomputer worden verschillende onderwerpen behandeld. Zo zijn de onderwerpen 'familieleden', 'lichaamsdelen' en 'het weer' al aan bod gekomen. Hierbij wordt gewerkt met het onderwijssysteem 'Sil en Lis' en binnenkort komt er een DIGI-bord!

''Brrrr... Ik ben niet lekker''

Niezen, hoesten en loopneuzen... Op dit moment zijn er regelmatig kindjes ziek en houden ouders hun kind liever een dagje (of langer) thuis. Wij willen jullie er nogmaals op attenderen dat de mogelijkheid er is om zorg aan huis te krijgen. U kunt de behoefte aangeven en wij zorgen er met het team voor dat de zorg thuis geleverd kan worden. 

 

Nieuwe medewerkers

Even voorstellen: Sally 

In januari is Sally begonnen bij de Waggelmannetjes, een hbo verpleegkundige die gewerkt heeft op een specialistische afdeling in het ziekenhuis voor volwassenen psychiatrie. Sally heeft altijd gedacht kinderarts te worden. Na het gymnasium wilde zij dan ook geneeskunde studeren maar zij werd niet ingeloot. Na een jaar de studie farmacie te hebben gevolgd aan de universiteit, wilde Sally toch graag meer patiëntencontact. Op die manier is zij terecht gekomen bij de opleiding verpleegkunde. De wens om met kinderen te werken, heeft zij niet meer losgelaten en nu is ze hier. "De eerste maand is voorbij gevlogen! Ik heb het hier ontzettend naar mijn zin. De kleinschaligheid, het intensieve contact met kind én ouders, het leveren van zorg op maat én het hebben van tijd om echt te spenderen met het kind: dat zijn de dingen die het werk bij de Waggelmannetjes mooi maken!'', aldus Sally. Sally is direct onderworpen aan de CTB-scholing en de scholing voor voorbehouden handelingen en volgende week de BHV-cursus. Dus helemaal up-to-date!  

 

Daarnaast wordt het team verder uitgebreid. Meriam en Gwenn beginnen respectievelijk in maart en april bij de Waggelmannetjes. Meriam is hbo kinderverpleegkundige met veel werkervaring op diverse kinderafdelingen in het ziekenhuis. Gwenn is van oorsprong diabetesverpleegkundige met jarenlange werkervaring in een grote huisartsenpraktijk. Beide dames kijken uit naar hun start bij de Waggelmannetjes en hebben tijdens de scholing hun voorbehouden handelingen herhaald. Wij wensen hen allebei van harte welkom bij de Waggelmannetjes!

Ook heten wij Fatima welkom. Zij komt vanaf maart de kindjes begeleiden tijdens het zwemmen zodat wij niet meer het zwembad in hoeven en de zorg 1-op-1 blijft. 

Nieuwe cliënt 

In maart start er een nieuw kindje bij de Waggelmannetjes. Zij zal vier dagen in de week op de opvang zijn. Wij wensen haar en haar familie welkom!

It's a..... BABY!

Het regent baby'tjes bij de Waggemannetjes. Twee kindjes hebben inmiddels een zusje gekregen. Linda geniet volop van haar pasgeboren zoontje. In maart komt zij weer terug bij de Waggelmannetjes. Ook Shameen heeft een kleintje in haar buik en gaat in mei met zwangerschapsverlof. 

                                                             Kijkje achter de schermen met.... Lotte en Laura!

Beiden zijn nu een aantal maanden werkzaam bij de Waggelmannetjes. Hoe vergaat het ze, wat zijn hun uitdagingen en hoe ervaren ze het werk in deze setting? Aan het woord is Lotte, die hier in oktober begon aan een nieuwe uitdaging: ''Voor mij was het even wennen. Er kwam in het begin veel op mij af maar ik vind het steeds leuker worden omdat ik meer m'n draai vindt. Het leuke aan het werken bij de Waggelmannetjes is het kletsen met de cliënten en de leuke reacties die je van ze krijgt! Het is al-tijd leuk bij de Waggelmannetjes. We maken het heel gezellig en knus. We doen veel leuke activiteiten. Als ik een keer een activiteit, zoals koekjes bakken mis, omdat ik die dag niet werk, baal ik als een stekker! Ik voel mij erg op mijn gemak binnen dit team omdat ieders kwaliteit wordt gewaardeerd en wij elkaar mooi aanvullen. Dat werkt erg prettig!'', aldus Lotte. 

Ook Laura, die hier sinds september 2018 gedetacheerd is, doet haar zegje: ''Ik heb het ontzettend naar mijn zin. De sfeer is gezellig en de kinderen zijn leuk. Het werk is uitdagend maar tegelijkertijd ontspannen. Prettig aan deze setting is dat ik tijd heb om aandacht te geven aan de kinderen. Je kunt zo goed mogelijk op maat invulling geven aan de dag zodat de kinderen ontspannen en op hun gemak zijn. Als ik een lach krijg van een kind, word ik zelf ook vrolijk! Het team is multicultureel waardoor je vanuit alle culturen nieuwe dingen meekrijgt. Ook bij de cliënten! Daar leer ik van. Collega's staan voor elkaar klaar en iedereen is open. Omdat ik het zo leuk vind, heb ik samen met Youssra besloten om mijn detachering te verlengen." 

Ontwikkelingen CareAssist

CareAssist is hard bezig verbeteringen door te voeren in het systeem. Binnenkort zal het mogelijk zijn dat meerdere mensen kunnen inloggen in het systeem, waardoor straks beide ouders kunnen inloggen. Daarnaast zijn ze de snelheid van het systeem aan het verbeteren. 

Interne en externe audit

In februari en maart zullen de interne en externe audits door DEKRA plaatsvinden. 

Cliënttevredenheidsonderzoek

Ook dit jaar hebben wij in het kader van de Governance Code, Wtzi en HKZ het jaarlijkse cliënttevredenheidsonderzoek gedaan. 71% van de ouders heeft het cliënttevredenheidsonderzoek ingevuld. Heel veel dank hiervoor. Het cijfer dat wij dit jaar gekregen hebben, is een 8,6! Hier zijn wij trots op! De resultaten van het onderzoek zijn op de website te vinden. 


Cliëntenraad

Vorige week is er een mail verstuurd met de vraag welke ouders zitting willen nemen in de cliëntenraad. Wij hebben een aantal reacties gekregen van ouders die deel willen nemen maar er zijn nog plekken open! 

Toneelstuk 18 mei 2019

Op 18 mei organiseert de Waggelmannetjes samen met diverse betrokken professionals, vrijwilligers en andere organisaties het toneelstuk 'Lastige ouders' in de Meervaart. Op dit moment zijn voorbereidingen nog in volle gang. Na afloop van het toneelstuk zal er een panelgesprek plaatsvinden. Graag doen wij een beroep op ouders die deel willen nemen aan het panelgesprek. Lijkt het jou wat om je mening, ideeën of ervaringen te delen over een bepaald onderwerp te delen in gesprek met andere ouders en/of professionals? Geef je dan op! 

Winterthema 

Alhoewel het weer nog wisselvallig is, komt het thema Winter nu bijna tot zijn eind. Er is de afgelopen tijd regelmatig geknutseld en er zijn verschillende winteractiviteiten gedaan. Er zijn winterkoekjes gebakken, er is met sneeuw gespeeld en wij zijn naar de wintermarkt geweest. In maart zullen de bloemetjes weer in huis gehaald worden en zullen wij starten met het thema Voorjaar.