Nieuwsbrief januari 2020 

Het nieuwe jaar is inmiddels van start gegaan. Wij wensen iedereen een gezond 2020 toe en willen er met zijn allen weer een absoluut topjaar van maken met vele vrolijke en lachende gezichtjes! 

Brrr…. Winter

De wintermaanden zijn gelukkig bijna achter de rug. Het thema ‘WINTER’ zorgde voor leuke uitjes naar o.a. de wintershow in het tuincentrum. Op school hebben de kinderen met juf Tanja ook uitgebreid geleerd hoe de natuur eruit ziet in de winter, welke dieren er in de winter slapen, hoe het weer is en welke kleren je aantrekt.

Even voorstellen....

Anastasia 

Dag allemaal, ik ben Anastasia en ik ben 29 jaar oud. Ik heb hiervoor enige tijd in het ziekenhuis gewerkt. Ik wilde altijd al met kinderen werken, maar ik durfde eerder nooit de stap te zetten. Sinds ik een dagje heb meegelopen bij De Waggelmannetjes bleef ik maar aan alle bijzondere kinderen denken. Dit was een teken, ik wilde ook bij de Waggels horen!!! En zoals sommigen van jullie misschien al weten ben ik nu officieel een Waggelverpleegkundige en zullen jullie meer van mij horen en lezen. Nog een gezond nieuw jaar toegewenst voor iedereen!

Zwemjuf Sandra 

Sandra komt per januari ons team versterken als zwembegeleider. Zij zal om de week op maandag met de kinderen zwemmen. Herken je haar ergens van? Dat kan wel kloppen! Sandra kennen wij reeds als invalchauffeuse van de bus. 

Langzaamaan weer terug op de werkvloer

Shameen is sinds deze week weer terug van weggeweest. Zij zal langzaamaan weer meerdere dagen bij De Waggelmannetjes zijn. Ontzettend fijn dat je weer terug bent Shameen!

Rouw en verlies

Inmiddels zijn de meeste gezinnen van de Waggelmannetjes aangemeld voor het traject 'rouw en verlies'. De eerste kennismakingsgesprekken met geestelijk verzorger of rouw- en verliesbegeleider zijn geweest. Wij hopen ontzettend dat het de gezinnen iets brengt en horen hier ook heel graag over terug.

Cliënttevredenheidsonderzoek

In het kader van de Governance Code, Wtzi en HKZ vragen wij u ook dit jaar mee te werken aan het cliënttevredenheidsonderzoek. Dit jaar is de enquête digitaal verspreid. Dit zorgt ervoor dat u het gemakkelijker en sneller kunt invullen en dat wij de resultaten sneller kunnen presenteren. Wij waarderen het enorm als u de tijd neemt om de enquête in te vullen. Dit kost u circa 5 minuten. De resultaten van het onderzoek zullen op de website worden gepresenteerd.

Interne- en externe audit

In januari zullen de jaarlijkse interne en externe audit door DEKRA plaatsvinden. Tijdens de audits wordt gecontroleerd of De Waggelmannetjes nog voldoet aan de eisen en waar nog verbeterpunten liggen.

MDO’s

Voor bijna alle kinderen van De Waggelmannetjes is in februari een MDO gepland over zorg en revalidatie met de betrokken disciplines: de revalidatiearts, fysiotherapeut, ergotherapeut, verpleegkundige en ouder(s). De MDO’s vinden plaats bij De Waggelmannetjes op het via de mail aan u doorgegeven tijdstip. Er zijn meerdere MDO’s gepland op dezelfde dag dus zorgt u er alstublieft voor dat u op tijd aanwezig bent.

Oefening baart kunst

Ook de afgelopen periode is er weer flink ‘geoefend’. Hydrotherapie in het zwembad, massages van top tot teen, fysiotherapie op dagelijkse basis en regelmatig in de stahulpmiddelen. We doen met zijn allen flink ons best om de kinderen dagelijks te stimuleren en te ondersteunen in hun ontwikkeling en lichamelijke- en geestelijke gesteldheid.

Frisse lucht

Ondanks de koude maanden hebben wij toch af en toe een momentje gevonden om lekker met zijn allen buiten te spelen. Dik ingepakt met muts, sjaal, handschoenen. De koukleumen onder ons zaten verstopt onder een dekentje! Soms….. kwam de zon zelfs even gedag zeggen! En dan genoten we daar ook lekker van.

Knuffelen

Een van onze lievelingsactiviteiten…..

Herfst en winterknutsels 

En er is weer veel moois geknutseld.