Officiële opening van de Waggelmannetjes

De Waggelmannetjes is al sinds november 2016 geopend, maar heeft afgelopen maand op 30 juni officieel haar deuren geopend!

Wat begon met een tropische regenbui werd een fantastische dag voor de kinderen. Met veel activiteiten en prachtige blije gezichten! De stichting 2CU die onze doelgroep ZEVMB = Zeer Ernstig Verstandelijk en Meervoudig Beperkt, in politiek Den Haag onder de aandacht wil brengen heeft bijgedragen aan een leuke activiteit. De kinderen konden dankzij hen huifbedrijden. Tevens waren er Mimakkers (clowns met individuele aandacht). Ook de Mimakkers vielen goed in de smaak. Kinderen en volwassenen kwamen regelmatig niet meer bij van het lachen. Ook was er pers aanwezig en de stadsdeelvoorzitter de heer A. Baadoud was onder de indruk en erg enthousiast over onze zorg. Zie het krantenartikel hieronder van Shirley Brandeis in de Westerpost. Ik wil iedereen: ouders, kinderen, artsen en zorgverleners hartelijk danken voor jullie komst.

Scholing 

De scholing voor onze voorbehouden risicovolle handelingen was een succes. Wij zijn weer geheel up to date! Alle verpleegkundigen hebben ontzettend leuk meegedaan. De dames hadden ook nog tijd voor ontspanning op de schommel. Het is natuurlijk belangrijk om te weten hoe een aangepaste schommel schommelt. Zeker voor herhaling vatbaar. Daarom is er nog een scholingsdag ingepland op donderdag 21 september 2017 van 19.00 uur tot 23.00 uur. De volgende onderdelen zullen aan de orde komen:

  • PEG-J
  • PICC-lijn
  • Port-a-Cath
  • Diep nasaal uitzuigen

Digitale medicatiecontrole en Elektronische Cliëntendossiers

De digitale medicatiecontrole is sinds een maand werkzaam. De controles worden geregistreerd. Wanneer een van onze verpleegkundigen bij een kindje thuis is kan zij toch een dubbele medicatiecontrole doen. Via de App, uiteraard volledig beveiligd en privé, kunnen wij elkaar toch controleren. Vanaf de zomervakantie kunnen de ouders via de App toestemming geven aan de apotheek om digitale toedienlijsten in het systeem te zetten, zodat wij i.v.m. de frequente medicatie wijzigingen toch up-to-date blijven en de ouders niet steeds op en neer naar de apotheek moeten. Vervolgens gaan wij ook over op digitale cliëntendossiers, zodat ouders op de hoogte blijven van de zorg voor hun kind. Daarnaast kunnen de zorgverleners zich makkelijker inlezen. Dit betekent wel dat ons blauwe overdrachtsmapje straks verdwijnt!

Artis Dreamnight

Met 1 jongedame zijn wij op stap gegaan naar Artis Dreamnight. Foto's zeggen meer........

 

School en moetjes

De orthopedagoog en Youssra zijn druk met de ontwikkeling van de clienten. Een client leert onderdelen van het gezicht en het aankleden. Dit doen wij d.m.v. afbeeldingen en de spraakcomputer. 

De orthopedisch instrumentenmaker is langs geweest voor de spalken. Dus iedereen is straks weer in het nieuw. Of eerlijk gezegd, krijgen wij straks iedereen weer in de spalken.

Naar buiten en activiteiten

Ook nu was het regelmatig prachtig weer, waardoor wij met de kinderen buiten konden wandelen. Het is heel gezellig buiten en dat merkten wij opnieuw toen wij bij de boer het erf op mochten. Jawel. De kinderen mochten in de kassen alle heerlijke tomaten en komkommers ruiken, zien en voelen. Misschien zelfs proeven. En tot slot kregen wij ook nog botersla, komkommers, tomaten en bietjes mee naar huis. Zelfs alle ouders, broertjes en zusjes hebben ervan kunnen genieten. Aan de boer hebben wij beloofd een mooie foto van onze salade te plaatsen (uiteraard met alle verse ingrediënten van de boer). 

In de huiskamer bouwden de kinderen een feestje omdat het bijna zomervakantie is!

 

Iedereen alvast een goede en fijne vakantie gewenst. Wij zien iedereen graag weer terug op maandag 21 augustus!