Heerlijke  warme zomerse maanden

 

Artis

Wij hebben weer heerlijke maanden met zomers (soms iets te warm weer) weer achter de rug. Een tijd om met de kinderen samen leuke activiteiten te doen. In juli hebben wij Artis Dreamnight mogen meemaken, ofwel het KinderBeestFeest 2018. Artis was deze avond geopend voor zieke kinderen uit de regio. Kinderen met een verstandelijke beperking, meervoudige beperking, in een ziekenhuisbed, chronisch zieke kinderen, lopende kinderen........ Dit is een ontzettend mooie avond en een mooie mogelijkheid om met de kinderen Artis te bezoeken. Er zijn veel bijzondere activiteiten te doen: voelen, horen, zien en proeven. Er wordt rekening gehouden met allerlei soorten aandoeningen en (on)mogelijkheden van de kinderen. De Waggelmannetjes is blij dat het deel mocht uitmaken van deze avond. Wij zijn wel met eigen rolstoelvervoer naar Artis gegaan, zodat wij bij acute omstandigheden ook weer snel zouden kunnen vertrekken. Gelukkig was dit niet nodig en hebben alle kinderen genoten! Volgend jaar zullen wij weer van de partij zijn!

Activiteitendag 2 CU en De Waggelmannetjes

Donderdag 28 juni was onze jaarlijkse activiteitendag. Het was een superleuke dag met ontzettend veel blije kinderen, ouders en verzorgers. Het huifbedrijden werd mogelijk gemaakt door 2-CU. Zij zorgen voor leuke activiteiten voor onze doelgroep: kinderen met een Zeer Ernstige Verstandelijke en Meervoudige beperking (ZEVMB). De Mimakkers, heel leuke clowns met gevoel en individuele aandacht voor ieder kind, waren net als vorig jaar ook weer van de partij! Een springkussen, popcorn, taart, broodjes en vooral veeeeel drinken maakte het nog gezelliger. Een fotograaf heeft prachtige foto's gemaakt van ouders en/ of verzorgers met hun kind(eren) of cliënt(en). De ouders zijn hier heel blij mee. Zij mochten tevens een mooi fotolijstje uitkiezen voor één van de prachtige foto's. De Waggelmannetjes wilde er ook voor zorgen dat de ouders een prachtige ontspannen dag zouden hebben. Twee masseuses waren hiervoor aanwezig. De ouders zijn lekker gemasseerd en in de watten gelegd en de kinderen hebben genoten! Kortom, de mooiste dag van het jaar!

AVG (privacywetgeving)

In het kader van de vernieuwde privacywetgeving, de zogenaamde AVG-wet is De Waggelmannetjes de afgelopen periode heel druk geweest om documenten te herzien, maatregelen te nemen; zoals o.a. een beveiligde website en een extra beveiligd digitaal zorgsysteem. Ons vernieuwde privacyreglement zal de komende periode op de website worden gepubliceerd. Ouders en/ of verzorgers zijn hierdoor vaak gevraagd documenten opnieuw te ondertekenen. Een aantal ouders zal nog e.e.a. moeten ondertekenen, maar dit is dus allemaal in het kader van deze wetgeving. Onze 'privacygevoelige' informatie zal hierdoor beter beschermd zijn.

Sluiting van de Waggelmannetjes

De Waggelmannetjes zal 13 augustus t/m 2 september de deuren sluiten. Een periode dat Youssra en de medewerkers even kunnen bijtanken om daarna weer voor de volle 100% aan de slag te gaan! Nou bijna allemaal! Linda zal eind oktober met zwangerschapsverlof gaan en in februari weer terugkomen. Wij wensen haar allemaal een heel fijne en mooie tijd toe. Een zwangerschap en het krijgen van een baby is en blijft een bijzonder gebeurtenis! We zullen haar wel missen hoor!

Het overzicht met nieuwe sluitingsdagen voor het jaar 2018/2019 zal in de vakantie worden opgesteld en vóór 2 september zichtbaar zijn op de website. Ter herinnering: In september zijn 2 scholingsdagen ingepland, waardoor wij 1 dinsdag gesloten zullen zijn.

Wij hopen op een fijne zomervakantie voor iedereen! Tot 3 september!