Nieuwsbrief juli 2020

Het Waggelmannetjesklas

Voor het thema ‘eten en drinken’ zijn de kinderen samen met juf Tanja naar de supermarkt geweest. Ze hebben groenten en fruit gevoeld, pizza’s bekeken en….. fruit geproefd! Vooral de zoete aardbeien roken erg lekker! De kinderen hebben zelf kok gespeeld, het fruit in stukjes gesneden om daarna uit te delen. We hebben ervan gesmuld!

Vader- en moederdag 2020

De kinderen hebben voor de vaders en moeders ook dit jaar weer prachtige kunstwerken gemaakt. Sommige mama’s waren alleen een beetje jaloers op de mooie knutsel voor papa……

Oefenen in coronatijd

In coronatijd moe(s)t alles een beetje anders. De kinderen hebben samen met de verpleegkundigen extra hun best gedaan om dagelijks alle fysio-oefeningen te doen zolang de fysiotherapeut niet over de vloer kon komen. Daarbij konden de ontspannende massages niet ontbreken.

Sla van de boer!

Als het zonnetje schijnt, zijn wij het liefst buiten met de kinderen. Lekker wandelen door de buurt. Van de boer om de hoek kregen we een verse krop sla uit eigen tuin! Die hebben de kinderen aan hun papa en mama gegeven om er een lekkere salade van te maken. Dank u wel boer!

Hydrotherapie

Er is weer veel gezwommen de afgelopen tijd. Op de buik en op de rug, de kinderen genieten er elke keer weer van! Helaas hebben we afscheid genomen van zwembegeleidster Diana, maar daarvoor in de plaats komt Sarah nu elke week met de kinderen zwemmen.

Vakantie-opvang bij vakantieresort De Waggelmannetjes

Ook dit jaar heeft de Waggelmannetjes weer vakantie-opvang geboden aan een aantal kinderen van de dagopvang. Terwijl het gezin van de kinderen even ‘zorgvrij’ kon zijn, verbleven de kinderen twee weken bij de Waggelmannetjes. Nou daar hebben wij natuurlijk een gezellige tijd van gemaakt! Vakantieresort De Waggelmannetjes zorgde voor gezellige activiteiten, lekker eten en zelfs een luxe spa-behandeling! En als je dan geen komkommertjes hebt, gebruiken we toch gewoon appels.... De laatste 5 dagen was het aftellen op de kalender. Elke ochtend mochten de kinderen een nachtje wegstrepen. En na twee weken logeren hebben ze toch echt wel een logeerdiploma verdiend!

Spelletje spelen?

Memory, ganzenbord, trefbal… Als het even kan spelen we samen een spelletje. Sommigen zijn wel heeel fanatiek…

Farmadam

Apotheek Farmadam zal per 1 augustus de medicatie leveren voor vrijwel alle clienten van De Waggelmannetjes. De ouders die hebben meegedaan aan de pilot en wij zijn al heel erg blij met de samenwerking. De samenwerking scheelt voor de ouders erg veel regelwerk en afspraakjes bij de apotheek. Als er medicatie nodig is buiten onze openingstijden staat er op onze website precies hoe het werkt in de rechter kolom onder medicatiebeleid voor de ouders. Hierdoor is het stappenplan altijd binnen handbereik op de telefoon of tablet.

Medewerkers 

Shameen heeft, net als Linda, een kleine verrassing in haar buik. Beiden zullen per oktober/ november met zwangerschapsverlof gaan. Verpleegkundige Daisy komt per 1 september ons team versterken.

Stagiaires

De Waggelmannetjes zal per september 2020 een stageplek bieden aan twee laatstejaars HBO verpleegkunde studenten van de Hogeschool van Amsterdam. Wij hebben al even kennis kunnen maken met de stagiaires. Beide dames hebben ontzettend veel zin om na de zomer te starten en zich aan alle kinderen en ouders voor te stellen. 

Zomerafsluiting 2020

Helaas konden veel van de door ons geplande activiteiten het afgelopen halfjaar omwille van corona niet doorgaan. Ook de jaarlijkse open dag van de Waggelmannetjes moesten we dit jaar afblazen. Omdat we het jaar toch gezellig met de kinderen wilden afsluiten, was er op donderdag 16 juli een feestje bij de Waggelmannetjes. De kinderen en medewerkers mochten verkleed komen. Een clown, een eenhoorn, een Arabische jonkvrouw, een Spaanse zangeres, een astronaut, Zorro, Mega Mindy, de Mexicaanse Sombrero, Cleopatra en een danseres uit Hawaii waren op het feestje. Omdat het die dag feest was, had juf Tanja allerlei spelletjes klaargezet. We hebben Anne-Maria-Koekoek gespeeld, ballen gegooid, (rol)stoelendans gedaan en rolstoelvoetbal gespeeld. Met dank aan Mutti’s ijs hebben de kinderen lekkere ijsjes geproefd en fluitiste Elly kwam muziek maken. Het was een gezellige dag!