Nieuwsbrief juni 2019

Wij willen alle ouders ontzettend bedanken voor de lieve attenties!

Waggelmannetjesklas

Het klasje onder leiding van juf Tanja doet het erg goed. Elke dinsdag en donderdag werken de kinderen anderhalf uur aan bepaalde onderwerpen. Sinds de start zijn de thema's 'lente' en 'dieren' besproken. Aansluitend aan het thema 'dieren' kwam de mobiele kinderboerderij op bezoek. De afgelopen periode is gewerkt aan het thema 'spelen en speelgoed': hoe je vriendjes kan maken, met de bal gooien, blokken bouwen, bellen blazen, met knuffels en autootjes spelen en stoepkrijten. Vorige week zijn wij met de hele klas naar de speelgoedwinkel geweest. De kinderen hebben hun ogen uitgekeken.   

Aaien en kraaien

Op 4 april kwam de mobiele kinderboerderij van Mandy's Ponyplezier bij ons op bezoek. Twee hanen, vier konijnen én een kip zetten met hun aanwezigheid de praktijk op zijn kop. Voor sommige ietwat onwennig maar de meeste kinderen zaten met grote ogen en een glimlach van oor tot oor de dieren liefdevol te aaien. Als het mooier weer wordt, komen de dieren nog een keertje op bezoek. Dan nemen ze de pony en de honden ook gezellig mee!

Baby op komst

Eind april heeft onze Shameen haar laatste werkdag gehad voor zij met verlof ging. Binnenkort verwacht zij de komst van de kleine man en zal zij nog even genieten voor zij in oktober weer terug komt.

Lastige ouders

Op zaterdag 18 mei bood de Meervaart onderdak aan bijna tweehonderd zorgprofessionals, hulpverleners, ouders en andere geïnteresseerden. De informatiemarkt met o.a. spelmaterialen van Senso-Care, speelgoed van het Knuffelkontje, Stichting MILO, het NIK en Stichting 2CU werd druk bezocht. Ook waren er diverse informatiekraampjes met zorg en opvangmogelijkheden voor de doelgroep Zeer Ernstig Verstandelijk en Meervoudig Beperkte kinderen. Om 13:45 u vulde de zaal zich met de verwachtingsvolle aanwezigen. Met een zaal vol kijkers snikkend van herkenning hebben Pieter Tiddens en Marieke van Weelden met hun ontroerende stuk de verwachtingen meer dan zeker overtroffen! Dit resulteerde in een interessant nagesprek waarbij wethouder, zorgkantoor, kinderneuroloog en ouders het gesprek aangingen met elkaar en het publiek. Een mooi zorgnetwerk is gecreëerd dat elkaar hopelijk in de toekomst gemakkelijk en snel kan vinden.   

Even voorstellen: Jade

Mijn naam is Jade. Ik ben 23 jaar oud en sinds mei ben ik de nieuwe collega van het Waggelmannetjesteam. Vorig jaar ben ik afgestudeerd als hbo-verpleegkundige en sindsdien op zoek geweest naar een gezellige, leuke en uitdagende werkplek: die heb ik gevonden!

De dagen vliegen voorbij en het 1 op 1 contact met de kinderen vind ik erg prettig. Het team is erg behulpzaam en gezellig en er is voldoende ruimte om leuke activiteiten met de kinderen te ondernemen. Extra leuk is dat ik nieuwe dingen uit verschillende culturen mee krijg. Ik heb zelfs al wat Arabische woorden geleerd, die mijn collega’s vast zullen doen laten lachen als ik deze uitspreek. Ik kijk uit naar mijn tijd bij De Waggelmannetjes en hoop iedereen snel te ontmoeten en leren kennen!

 

Visjes in het water

Sinds april heeft De Waggelmannetjes een zwembegeleidster. Melissa zwemt wekelijks op maandag en donderdag met de kinderen. In overleg met de fysiotherapeut worden er oefeningen gedaan in het water.

KinderBeestFeest 2019

Op vrijdag 14 juni heeft in ARTIS het jaarlijkse KinderBeestFeest plaatsgevonden. Ook dit jaar was De Waggelmannetjes weer van de partij! Tijdens dit feest werden allerlei bijzondere activiteiten georganiseerd en konden de kinderen samen met hun broertjes, zusjes en ouders samen genieten van de dieren. Dit jaar gingen alle kindjes van De Waggelmannetjes gezellig mee! Wij zijn met onze miniprivé colonne met zijn allen richting Artis gegaan. Daar zijn we het park gaan ontdekken. Geschminkt als prinsessen en tijgers, met een lach van oor tot oor en een tas vol cadeautjes allemaal weer veilig naar huis. Het was een spektakel!  

Lachebekkies

Wij doen flink ons best om alle tandjes mooi en schoon te houden. Het lijkt soms wel een tandpastareclame! Kijk eens naar al die witte tanden!

Creatieve vingers

 

Ook de afgelopen tijd is er weer vollop geknutseld. Dit keer met het thema 'LENTE'. Vogelhuisjes, bloemen, visjes, kuikentjes, vlinders: de kinderen hebben flink hun best gedaan!

Moederdag en Vaderdag

De kindjes wilden de papa's en mama's even extra in het zonnetje zetten en hebben daarom een mooi cadeautje gemaakt voor Moederdag en Vaderdag.