Herfst!

Het is weer herfst en uiteraard is de herfst ook bij ons binnen komen waaien.

Wij zijn met verschillende kinderen bij het tuincentrum geweest om herfstobjecten te zoeken en te vinden. Er kwam ongeveer een heel bos aan. Takken, pompoenen, mos en dennenappels. Heel geslaagd! Een prachtige herfsttafel. De kinderen liggen nu regelmatig in een bos (tussen de bladeren, paddenstoelen, egels) zo kunnen zij de herfst voelen, ruiken en zien. Ook veel boekjes, activiteiten (appelmoes) en knutsels zijn weer in het thema. 

 

Hydrobad

Het hydrobad wordt nu goed gebruikt. Het bad is goedgekeurd door de Provinciale Staten en voldoet aan alle eisen. Tevens zijn alle onderzoeken gedaan door het laboratorium op Legionella en Pseudomonas Aeruginosa en het water voldoet ook. Superfijn!

Scholing diep nasaal uitzuigen, port-a-cath en PICC-lijn

Alle medewerkers zijn weer helemaal bekwaam. De medewekers van De Waggelmannetjes mogen officieel de handeling diep nasaal uitzuigen verrichten. Hier is door Youssra veel tijd in gaan zitten. Het was zeer belangrijk om bij de ziekenhuizen aan te geven dat deze handeling noodzakelijk is bij onze doelgroep. Veel kinderen hebben dit nodig, maar voorheen werd dit alleen op de IC verricht. Allen weer hartelijk bedankt voor deze mogelijkheid.

 

Nieuwe medewerkers en afscheid

Welkom Nicole en Shameen! Beiden verpleegkundige komen ons team versterken. En welkom Laura! Laura is onze nieuwe orthopedagoog. En helaas na jaren van steun moeten wij afscheid nemen van Heleen! Nou, niet helemaal, want zij blijft ons nog helpen met het toetsen van medewerkers voor de beademing. Angela ook bedankt voor het afgelopen jaar en de opzet van een onderwijs/ontwikkelingssysteem voor De Waggelmannetjes.

Liesbeth zal vooraan komen masseren.

De Waggelmannetjes neemt nu ook personeel in dienst. Voorheen werkten wij alleen met ZZp-ers. Op deze manier willen wij een 'nog' vaster team creëren. Ook de ZZP-ers blijven bij onst werken!

Vacature

Er is nog een vacature voor een niveau 4 verpleegkundige met affiniteit en ervaring in de gehandicaptenzorg voor 3 dagen per week. Denk je nou: Dat is echt iets voor mij! Stuur een email met CV naar info@dewaggelmannetjes.nl.

Nieuwe kinderen

Sinds de zomervakantie hebben wij er 3 nieuwe kinderen bij. Een aantal zal ook komen logeren. Welkom allemaal! Het wordt steeds gezelliger! Wij zien blije gezichten en kinderen die het hier heel goed naar de zin hebben. Hoe weinig sommigen ook kunnen.....er is altijd een manier te vinden om ook deze kinderen te activeren of in ieder geval te laten lachen. Het is ontzettend belangrijk om de juiste maatwerk zorg te leveren en te blijven observeren. 

Zorg In Natura en digitale overdracht

De Waggelmannetjes mag vanaf 1 januari 2018 gecontracteerde zorg leveren vanuit de WLZ. Wij hebben een contract afgesloten met het Zilveren Kruis zorgkantoor. Dit betekent dat wij Zorg In Natura mogen leveren. Dit brengt wel een aantal wijzigingen met zich mee. Vanaf december zullen wij werken met digitale overdrachten en verpleegplannen. Ouders kunnen inloggen met een wachtwoord en hebben direct een totaal overzicht. Ouders kunnen de overdrachten in lezen en direct belangrijke zaken overdragen. Het verpleegplan kan dan ook digitaal ondertekend worden.

Digitale medicatiecontrole

De digitale medicatiecontrole functioneert prima en zorgt voor een goede medicatieveiligheid. Zorg Centrale Noord controleert als achterwacht de medicatie wanneer een medewerker geen collega in nabijheid heeft, bijvoorbeeld tijdens nachtzorg. Helaas hebben wij nog geen reactie van de apothekers mogen ontvangen en weten wij niet of zij zich hierbij zullen aansluiten. Wanneer zij dit doen betekent dit dat ook de medicatietoedienlijsten/ aftekenlijsten gedigitaliseerd kunnen worden.