Nieuwsbrief oktober 2018

IN MEMORIAM

MAISA

06/05/2008 - 21/08/2018

Helaas hebben wij afscheid moeten nemen van Maisa. Lieve Maisa we zullen je missen!

 

Wastassen

Omdat wij graag milieubewust zijn, zullen er binnenkort stoffen 'Waggelmannetjes' wastassen komen. Deze zijn cliëntgebonden en kunnen heen en weer tussen huis en De Waggelmannetjes. De stoffen tassen kunnen eventueel gewassen worden in de wasmachine. Op deze manier hoeven wij geen plastic zakken meer te gebruiken. Tenzij de was extreem vies is natuurlijk. 

 

Thema herfst en de Gruffalo

Na de zomervakantie zijn wij van start gegaan met het thema herfst. De Waggelmannetjes is weer omgetoverd in de herfst met prachtige knutselwerkjes en decoratie. Uiteindelijk is zelfs de Gruffalo bij ons op locatie gekomen om dit geheel te aanschouwen. Wij hebben een hele show opgevoerd met vingerpoppetjes, boeken, grote boeken, dvd's en knuffels van De Gruffalo. Dit is ook heel leuk voor thuis. Het is boeiend, grappig en spannend.

 

Huifbedrijden

In oktober zijn wij nogmaals gaan huifbedrijden! Er was een dagje over en de stichting 2CU benaderde ons hiervoor. Dit hebben wij met beide handen aangenomen. Het was heel erg leuk. De kinderen hebben er van genoten. Volgend jaar zal, onder voorbehoud, onze 'Open Dag' op zaterdag 29 juni 2019 plaatsvinden. Dan gaan wij sowieso met de kinderen huifbedrijden. Houd deze datum alvast vrij!

Filmploeg voor het programma 'De Monitor' bij De Waggelmannetjes

Voor het programma wilden de programmamakers graag in beeld brengen hoe er voor deze kinderen wordt gezorgd, om te laten zien hoe dat is en ook hoe intensief dat is. Wij vinden het heel goed gelukt! De uitzending is gekoppeld aan onze website. Door middel van de link kan iedereen dit terugzien.

(afb. is beeld uit de aflevering van De Monitor)

Scholing

Alle medewerkers hebben de scholing Voorbehouden en Risicovolle handelingen mogen doen en behaald! Iedereen is daardoor weer up-to-date. Bedankt Marieke voor de superfijne scholing. Aan het eind van het jaar zullen wij PBLS (kinderreanimatie) volgens de ABCDE-methode herhalen en begin volgend jaar weer de BHV met reanimatie voor volwassenen en grote kinderen.

Nieuwe collega's

Laura en Lotte zijn onze nieuwe collega's sinds de zomer. Welkom!

 

Linda met verlof

Linda wil genieten van haar verlof en zal eind februari weer bij ons terugkomen. Wij hebben met alle kinderen een mooi fotolijstje gemaakt met een locomotief en kusjes voor de baby. Wij hopen dat alles spoedig verloopt. Tot snel Linda! Wij zien de baby straks graag een keertje langskomen.